Září 2020

IMG_2981

Jeden z našich andělů místa, soused Petr Běťák se inspiroval na IQLandii a vyrobil ve svém volném času konstrukci, pomocí které se děti i dospělí mohou seznámit se všemi základními způsoby čerpání vody. Popularitu svého výtvoru otestoval poprvé 5.9.’20 na naší pravidelné sousedské slavnosti, kde byl jeho výtvor zdaleka největším magnetem jak dětí, tak i jejich rodičů a ostatních dospělých.

číst více.. Děti si chtějí hrát, ale sousedi z fejsbuku si přejí ticho a klid

Celý příspěvek

IMG_1267

Po Penangu (Inspirace v tom, jak z fádního města udělat uměleckou galerii) a Johor Bahru (Domov vs. noclehárna aneb bílou uvidíte teprve až na černé) tu mám ještě jednu inspiraci v tom, jak budovat měto pro lidi, ne pouze pro auta a byznys. Opět se jedná o soubor fotek. Dnes ze Singapuru, kde si všimli, že v zeleni se lidem žije radostněji a zdravěji než v betonu a smogu a rozhodli se podle toho své město přebudovat. Vizí města je tzv. Garden City, tj. „Zahradní město“.

číst více.. Zahradní město není zahradní město Aneb Inspirace ze Singapuru v tom, jak ozelenit město

Celý příspěvek

IMG_9512

Po srovnání jednoho malajského a jednoho pražského sídliště (Domov vs. noclehárna aneb bílou uvidíte teprve až na černé) tu mám jednu další inspiraci z Malajsie. Nějakých 700 km severo-západně nad Johor Bahru, o kterém byl minulý blog, je ostrov Penang a na něm město Georgetown. Místní samospráva se v roce 2012 odhodlala k jednomu odvážnému kroku: Pozvali mladého litevského umělce – Ernesta Zachareviče, aby vyzdobil některé domy v centru města svým uměním.

číst více.. Georgetown (Penang): Inspirace v tom, jak z fádního města udělat uměleckou galerii

Celý příspěvek